Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Valkenburg aan de Geul >

Informatie voor ondernemers: Lokale maatregelen voor tegemoetkoming ondernemers

Landelijk noodpakket voor ondernemers / Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers​

Parkeren in Valkenburg

Parkeren op straat kan in de gemeente Vallkenburg aan de Geul vanaf nu worden betaald met ‘belparkeren’. Hiermee kunnen automobilisten en motorrijders met hun mobiele telefoon snel en veilig achteraf hun parkeertijd afrekenen. Valkenburg aan de Geul is de eerste gemeente in de regio waar belparkeren gemeente-breed wordt ingevoerd.

Meer parkeergemak

Belparkeren werkt op kenteken. De gebruiker betaalt alleen de exacte parkeertijd tegen het reguliere parkeertarieftarief. Een snelle en veilige manier van betalen, die klein geld en voldoende saldo op de chipknip overbodig maakt. Door het achteraf betalen kan de bezoeker zonder tijdsdruk in Valkenburg verblijven en loopt hij geen risico op een parkeerboete.

Hoe werkt belparkeren?

Om gebruik te maken van belparkeren moet de gebruiker zich eerst eenmalig aanmelden bij een provider. Er zijn op het gebied van belparkeren verschillende aanbieders, waaruit vrij een keuze kan worden gemaakt. 

Op de borden bij de parkeerautomaten staat een locatiecode. Deze belt of sms’t de gebruiker naar de provider, waarmee de parkeertijd wordt gestart. Bij vertrek wordt de parkeertijd beëindigd door opnieuw naar de provider te bellen of te sms’en. Belparkeren kan met iedere mobiele telefoon. De meeste providers bieden ook een app aan voor smartphones, waarmee ook de begin- en eindtijd van het parkeren kan worden doorgegeven. Betaling geschiedt maandelijks via de provider. De gebruiker kan zelf kiezen op welke manier hij wil betalen.
 

Aanmelden voor Belparkeren:

U meldt zich eerst aan bij een provider naar keuze. Als u gaat parkeren belt, sms’t  of app’t u de locatiecode, die op het bord bij de parkeerautomaat staat afgebeeld, naar uw provider. Uw parkeertijd wordt dan gestart. Bij vertrek belt, sms’t of app’t u nogmaals naar uw provider en wordt de parkeertijd beëindigd. De providers waar u zich kunt aanmelden zijn:

Parkline
Parkmobile
SMS Parking
Yellowbrick
Stadsparkeren
ANWB Parkeren

Vergelijk hier de verschillende providers van belparkeren.

Veelgestelde vragen over belparkeren:

Kan ik met iedere mobiele telefoon belparkeren?

Ja, belparkeren kan met ieder model mobiele telefoon van alle telefoonproviders en werkt zowel met een abonnement als een pre-paid-kaart. U dient zich wel eerst bij een provider aan te melden om gebruik te kunnen maken van belparkeren. Met de meeste providers kunt u ook in vele andere steden in Nederland belparkeren.

Wat is een locatiecode, zonenummer of paalnummer?
De providers hanteren verschillende benamingen voor de code die u moet doorgeven bij aanvang van uw parkeertijd. Of er nu gevraagd wordt om een locatiecode, zonenummer of paalnummer, in alle gevallen wordt de code bedoeld die op het bord bij de parkeerautomaat staat afgebeeld. De codes in Valkenburg beginnen altijd met 363.

Waar kan ik in Valkenburg aan de Geul belparkeren?
Bij alle parkeerautomaten op straat kunt u in Valkenburg aan de Geul belparkeren. Iedere parkeerautomaat heeft zijn eigen unieke locatiecode.

Ik wil belparkeren op een locatie met een maximaal toegestane parkeertijd. Hoe werkt dat?
Op locaties met een maximale parkeertijd, dient u zelf de tijd in de gaten te houden en tijdig te vertrekken. Er zijn providers die bij aanmelding de maximaal toegestane parkeertijd van de locatie vermelden. Ook zijn er providers die de mogelijkheid bieden een melding naar uw telefoon te sturen als uw parkeertijd afloopt. Zie hiervoor de voorwaarden van de verschillende providers.

Ik ben vergeten mij aan te melden met de locatiecode bij mijn provider. Wat gebeurt er?
U heeft dan niet betaald voor het parkeren en u bent dan in overtreding. Bij controle krijgt u een parkeerboete opgelegd.

Ik ben vergeten mij af te melden bij mijn provider bij vertrek. Wat gebeurt er?
Als u zich niet afmeldt als u de parkeerplaats verlaat loopt uw parkeertijd door tot de maximaal toegestane parkeertijd of tot de tijd dat er niet meer betaald hoeft te worden voor het parkeren. Deze tijd wordt in rekening gebracht.

Hoe wordt belparkeren gecontroleerd door de parkeercontroleurs?
De parkeercontroleurs kunnen via uw kenteken kijken of u zich heeft aangemeld bij een provider en of u de eventueel maximaal toegestane parkeertijd heeft overschreden.

Hoe worden mijn parkeerkosten verrekend?
Met belparkeren betaalt u achteraf de exacte parkeertijd tegen het reguliere straattarief. Op de website van uw provider kunt u zien hoeveel parkeerkosten u heeft gemaakt. Bij uw aanmelding bij de provider kiest u tevens voor de wijze waarop u wilt betalen. In de meeste gevallen zal dit maandelijks zijn via automatische incasso, maar via acceptgiro is meestal ook mogelijk. De mogelijkheden verschillen per provider, dus lees eerst goed de voorwaarden alvorens u een keuze maakt.

Kan ik ook in andere plaatsen parkeren met belparkeren?
Ja, steeds meer gemeenten bieden belparkeren aan en laten in de meeste gevallen een vrije keuze voor een provider. De meeste providers hebben op hun website een overzicht van de gemeenten waar u kunt belparkeren.


Overzicht parkeerplaatsen / tarieven

Op de hierna genoemde weggedeelten en terreinen, gelegen binnen de bebouwde kom, is het parkeren in gemarkeerde parkeervakken in de maanden januari tot en met december van maandag tot en met zondag van 11.00 uur tot en met 20.00 uur slechts tegen betaling toegestaan.

Straat Tarief  per uur Gedurende  Per Maximale parkeerduur
1. Burg. Henssingel € 1,90 met een maximum voor het gehele jaar van € 8,-- per dag Onbeperkt
2. Daalhemerweg € 1,90 gehele jaar 60 minuten Onbeperkt
3. Neerhem oost € 1,90 gehele jaar 60 minuten Onbeperkt
4. Aan de Polfermolen € 1,90 met een maximum voor het gehele jaar van € 8,-- per dag Onbeperkt
5. Spoorlaan € 1,90 met een maximum voor het gehele jaar van € 8,-- per dag Onbeperkt

Parkeerterrein Tarief  per uur Gedurende  Per Maximale parkeerduur
6. Berkelplein € 1,90 gehele jaar 60 minuten Onbeperkt
7. Koningswinkelstraat € 1,40 gehele jaar 60 minuten 120 minuten
8. Plenkertstraat € 1,90 gehele jaar 60 minuten Onbeperkt
9. Burg. Henssingel: Rolschaatsbaan € 1,90 met een maximum voor het gehele jaar van € 8,-- per dag Onbeperkt
10. Valkenheim € 1,90 met een maximum voor het gehele jaar van € 8,-- per dag Onbeperkt
11. Walramplein € 1,90 gehele jaar 60 minuten Onbeperkt
12. Geulpark € 1,90 met een maximum voor het gehele jaar van € 8,-- per dag Onbeperkt
13. Odapark € 1,90 met een maximum voor het gehele jaar van € 8,-- per dag Onbeperkt
14. Prinses Margrietlaan € 1,90 met een maximum voor het gehele jaar van € 8,-- per dag Onbeperkt
15. Cauberg € 1,90 met een maximum voor het gehele jaar van € 8,-- per dag Onbeperkt

Afspraak maken

Wij werken uitsluitend op afspraak. Bij spoedaanvragen, neem contact op met het Klant Contact Centrum via tel. 14 043. 

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens