Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) 043

Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Valkenburg aan de Geul >

Informatie voor ondernemers: Lokale maatregelen voor tegemoetkoming ondernemers

Landelijk noodpakket voor ondernemers / Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers​

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) 043

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) 043 is hét digitale informatiepunt rondom opgroeien en opvoeden in de gemeenten Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Meerssen, Vaals, Valkenburg a/d Geul en Maastricht

Heeft u een vraag rondom opgroeien en opvoeden?

  • Social media: Hoe kan ik mijn kind hierin begeleiden?
  • Mijn kind speelt niet graag met anderen. Hoe stimuleer ik leuk contact?
  • Hoe maak ik alcohol of drugs bespreekbaar met mijn kind?
  • Hoe kan ik het zelfvertrouwen van mijn kind vergroten?
  • Hoe pak ik slaapproblemen aan?
  • Hoe moet ik omgaan met de driftbuien van mijn kind?
  • Waar kan ik andere ouders ontmoeten om ervaringen mee te delen?

Opvoeden is leuk en uitdagend, maar elke ouder of verzorger heeft wel eens vragen of twijfels over de opvoeding. Dit hoort er gewoon bij. In zo’n geval is het goed om informatie te zoeken. Of eens met iemand te praten. Een familielid, een vriend(in) of de leerkracht van uw kind kunnen soms heel goed helpen. Op deze manier voorkomt u dat er problemen ontstaan of dat deze groter worden.

En misschien maakt u zich wel ongerust terwijl dit helemaal niet nodig is! Een nieuwe leeftijdsfase van uw kind kan voor nieuwe vragen zorgen. Vragen die andere ouders misschien voor u kunnen beantwoorden, omdat ze dit al hebben meegemaakt.

CJG 043 Maastricht-Heuvelland

Bij het CJG043 kunt u terecht voor alle opgroei- en opvoedvragen. Binnen het CJG worden de krachten van verschillende deskundigen gebundeld rondom jeugd, zodat u snel een antwoord krijgt. Ook organiseert het CJG regelmatig (thema)bijeenkomsten voor ouders en verzorgers.

Wat kunt u zelf doen?

Kijk eens op www.cjg043.nl. Hier vindt u betrouwbare informatie over opgroeien, opvoeden en gezondheid voor iedere leeftijdsfase van -9 maanden tot 23 jaar. Misschien vindt u hier zelf al een antwoord op uw vraag. Daarnaast kunt u op deze website ook met andere ouders of met professionals van gedachten wisselen over opvoedingsthema’s.

CJG 043 voor jongeren 
Het CJG 043 is er niet alleen voor ouders en verzorgers maar ook voor jongeren! Heb je een vraag, ben je op zoek naar een luisterend oor of zit je op het moment niet zo lekker in je vel? Binnen het CJG 043 helpen ze je graag verder. Hier zitten natuurlijk geen kosten aan verbonden.

Contact

Website            www.cjg043.nl

E-mail              info@cjg043.nl

Facebook         CJG 043

Archief

Openingstijden en afspraak maken

In verband met maatregelen rondom het coronavirus kunnen er geen afspraken meer worden gemaakt via de website. Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of spoed betreft, neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 14043.​

Daarnaast vervalt de avondopenstelling.

Meer informatie over de aanpassingen in de dienstverlening >

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens