Afval en milieu

Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Valkenburg aan de Geul >

Informatie voor ondernemers: Lokale maatregelen voor tegemoetkoming ondernemers

Landelijk noodpakket voor ondernemers / Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers​

Afval en milieu

Als inwoner van Valkenburg aan de Geul ontvangt u jaarlijks de aanslag voor de gemeentelijke belastingen. Onderdeel daarvan is de afvalstoffenheffing. Het betalen van deze afvalstoffenheffing is de basis voor het af (laten) voeren van uw afvalstoffen.

De gemeenteraad stelt jaarlijks de tarieven van de afvalstoffen, de prijs van de restafvalzakken en de tarieven voor het laten ophalen van grof huishoudelijk afval vast. Ook de tarieven van de milieuparken worden door de gemeenteraad vastgesteld.

Ontvangt u geen afvalstoffen aanslag dan kunt u geen milieupas aanvragen, geen afval aanbieden bij de Milieuparken en ook geen containers, zakken of grofvuil laten ophalen.

Bedrijven, hotels, pensions, vakantiewoningen, instellingen en dergelijke dienen zelf het afvoeren van hun afval te organiseren. 

Veel informatie kunt u vinden op de nieuwe website www.besteuitafval.nl. Bijvoorbeeld:


Archief

Openingstijden en afspraak maken

In verband met maatregelen rondom het coronavirus kunnen er geen afspraken meer worden gemaakt via de website. Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of spoed betreft, neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 14043.​

Daarnaast vervalt de avondopenstelling.

Meer informatie over de aanpassingen in de dienstverlening >

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens