Werkzaamheden Valkenburgerstraat

Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Valkenburg aan de Geul >

Informatie voor ondernemers: Lokale maatregelen voor tegemoetkoming ondernemers

Landelijk noodpakket voor ondernemers / Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers​

Werkzaamheden Valkenburgerstraat

BLM Wegenbouw heeft opdracht ontvangen voor het uitvoeren van de werkzaamheden aan de Valkenburgerstraat in Berg en Terblijt. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd waarbij optimaal rekening wordt gehouden met geplande evenementen. Deze fasering draagt ook bij aan de bereikbaarheid tijdens de uitvoering.

Het werk start op 4 november 2019 en duurt t/m het derde kwartaal van 2020. Hoewel deze termijn realistisch is gepland, zijn de werkzaamheden onderhevig aan weers- en ondergrondse omstandigheden. Hierdoor kan mogelijkerwijs de planning worden bijgesteld.


Werkzaamheden Monulphusplein

Vanaf 24 juni start BLM met de werkzaamheden aan het Monulphusplein, onderdeel van de reconstructie Valkenburgerstraat. BLM spant zich maximaal in de werkzaamheden aan de Kleinstraat in 4 weken  gereed te hebben. Uiteraard zijn ze hierbij wel afhankelijk van weer- en ondergrondse omstandigheden.

Omleidingsroute

Doorgaand verkeer tussen de Valkenburgerstraat en de Rijksweg wordt omgeleid met een omleidingsroute. Verkeer kan het beste via de rotonde en de Grotestraat de Valkenburgerstraat bereiken.

Kruispunten Valkenburgerstraat

De werkzaamheden aan de Valkenburgerstraat vorderen gestaag. Het kruispunt Valkenburgerstraat Fonterhof is inmiddels gereed. Opvolgend zullen ook de kruispunten Bosgaet, Laathofstraat, Pastoor Penderstraat en Gondulphusstraat worden bestraat.

Bereikbaarheid van de Kerk

De kerk zal via het trottoir bereikbaar blijven, behoudens het moment dat ze het trottoir daadwerkelijk aan het vernieuwen zijn (ca. 2 dagen). Via het nieuwe pad naast de buffer is de kerk te allen tijde goed bereikbaar.


Huisvuilcontainers

Tijdens de werkzaamheden kunt u gewoon uw huisvuil / container aan de weg zetten zoals u dat gewend bent. BLM verzorgt het inzamelen en na lediging het weer terugzetten van de containers. Vermeld hierbij uw huisnummer duidelijk zichtbaar op de afvalcontainer. U mag natuurlijk ook zelf uw huisvuilcontainers op de verzamelplek buiten het werk zetten.


Afstemming in de bouwkeet van BLM

Aan de achterzijde van de kerk heeft BLM een ketenpark geplaatst voor de duur van het project. Vanaf deze centrale locatie wordt het werk aangestuurd. BLM nodigt iedereen met vragen of opmerkingen uit om af te spreken in onze keet. Indien u hier gebruik van wil maken, neem dan contact op met Christian Reuls van BLM Wegenbouw. Hij staat u graag persoonlijk te woord.

Wij houden u samen met BLM Wegenbouw op de hoogte van de voortgang en bijzonderheden tijdens het werk. Informatie vindt u telkens op deze pagina, of via de handige app van BLM Wegenbouw (iOS/ Google Play).

Indien u aanvullend informatie wenst kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van dit project:

Christian Reuls (c.reuls@blmwegenbouw.nl)

Downloads

Openingstijden en afspraak maken

In verband met maatregelen rondom het coronavirus kunnen er geen afspraken meer worden gemaakt via de website. Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of spoed betreft, neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 14043.​

Daarnaast vervalt de avondopenstelling.

Meer informatie over de aanpassingen in de dienstverlening >

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.