Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Valkenburg aan de Geul >

Informatie voor ondernemers: Lokale maatregelen voor tegemoetkoming ondernemers

Landelijk noodpakket voor ondernemers / Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers​

Uitbreiding cameratoezicht centrum Valkenburg

Op Walramplein en parkeerplaats Cauberg.

De gemeente Valkenburg aan de Geul breidt het cameratoezicht in het centrum van Valkenburg uit. Er worden camera’s bijgeplaatst op het Walramplein en de parkeerplaats boven op de Cauberg. Daarnaast worden tijdens de kerstperiode tijdelijk drie camera’s geplaatst bij de ingangen van de kerstgrotten en de aanlooproute Plenkertstraat naar het centrum.

Cameratoezicht is een instrument dat bijdraagt aan vergroting van de veiligheid. Het speelt een belangrijke rol bij overlast- en criminaliteitsbestrijding. De extra ‘ogen' in de stad vergroten de efficiëntie en effectiviteit van het optreden van politie en gemeentelijke handhavers. Het draagt bovendien bij aan preventie van openbare-ordeproblemen en strafbare feiten. Camerabeelden kunnen ook een bijdrage leveren in opsporingsonderzoeken, die varieert van een betere informatiepositie van de politie tot daadwerkelijke aanhoudingen en veroordelingen.

Openingstijden en afspraak maken

In verband met maatregelen rondom het coronavirus kunnen er geen afspraken meer worden gemaakt via de website. Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of spoed betreft, neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 14043.​

Daarnaast vervalt de avondopenstelling.

Meer informatie over de aanpassingen in de dienstverlening >

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.