Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Valkenburg aan de Geul >

Informatie voor ondernemers: Lokale maatregelen voor tegemoetkoming ondernemers

Landelijk noodpakket voor ondernemers / Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers​

Keuze voor The PEPr Company voor organisatie Kerstmarkt

Werkzaamheden starten 1 juli.

The PEPr Company, gevestigd in Maastricht, is de komende jaren verantwoordelijk voor de uitvoering van de Kerstmarktorganisatie in de Gemeentegrot. Het bedrijf was dat ook al voor de ondergrondse Kerstmarkt in 2018.

De gemeente Valkenburg aan de Geul voert sinds 2018 regie over de Kerstmarkt in de Gemeentegrot. De uitvoering van de organisatie in dat jaar lag in handen van The PEPr Company; een jong en energiek bedrijf dat binnen de gemeente al diverse grote evenementen organiseert, zoals de Amstel Gold Race en Boogie’s Xtreme. De opdracht in 2018 was eenmalig omdat er nog geen zekerheid was over de toekomstige exploitatie van de Kerstmarkt in de Gemeentegrot.

Op 11 februari 2019 heeft de gemeenteraad besloten om de regie de komende jaren in handen van de gemeente te houden en de uitvoering en coördinatie van de taken uit te geven aan een externe partij. Vervolgens is via een onderhandse aanbesteding onder enkele bedrijven gezocht naar een geschikte partner voor de komende jaren.

Na een uitgebreide aanbestedingsprocedure, beoordeling van de plannen van aanpak, de offertes en interviews per bedrijf is The PEPr Company BV als beste naar voren gekomen. Met dit bedrijf zijn afspraken gemaakt om – zoals in 2018 – de uitvoering en coördinatie van de exploitatie Kerstmarkt Gemeentegrot voor de komende twee jaar op te pakken. Naast deze twee jaar is er – bij gebleken geschiktheid – een optie voor nog eens twee jaar. Dus vier jaar in totaal. De kosten voor deze opdrachtverlening blijven binnen de door de gemeenteraad vastgestelde raming.

De werkzaamheden van The PEPr Company starten per 1 juli 2019. De gemeente heeft er alle vertrouwen dat met dit bedrijf verdere vernieuwingen kunnen worden aangebracht, het bezoekersaantal (met name door de week) kan worden verhoogd en elk jaar weer verrassende elementen kunnen worden toegevoegd. Verder zal het werken met duurzame materialen en met vrijwilligers van lokale en regionale verenigingen verder worden gestimuleerd.

De Kerstmarkt in de Gemeentegrot opent haar poort op vrijdagmorgen 15 november 2019 en sluit deze weer op zondagavond 29 december 2019.

Openingstijden en afspraak maken

In verband met maatregelen rondom het coronavirus kunnen er geen afspraken meer worden gemaakt via de website. Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of spoed betreft, neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 14043.​

Daarnaast vervalt de avondopenstelling.

Meer informatie over de aanpassingen in de dienstverlening >

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.