Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Valkenburg aan de Geul >

Informatie voor ondernemers: Lokale maatregelen voor tegemoetkoming ondernemers

Landelijk noodpakket voor ondernemers / Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers​

Chinese steden Jiangyou en Leshan doneren 40.000 mondkapjes

Aangeboden aan Envida.

De Chinese steden Jiangyou en Leshan  hebben aan de gemeente Valkenburg aan de Geul 40.000 mondkapjes aangeboden. De eerste contacten daarover dateren van eind maart. Het gemeentebestuur van Valkenburg aan de Geul heeft de Chinese gemeentebesturen dank gezegd voor deze gift.

De provincie Limburg heeft de aangeboden giften  ambtelijk gecoördineerd, toen bleek dat meerdere Limburgse steden op basis van hun contacten in China hulpgoederen kregen aangeboden. Met de GGD Zuid-Limburg is contact geweest over de distributie. De donatie aan Valkenburg aan de Geul is uiteindelijk terecht gekomen bij zorgorganisatie Envida. Envida is in Valkenburg aan de Geul actief in de thuiszorg. Bestuursvoorzitter Roger Ruijters en zijn medewerkers namen de mondkapjes maandagmiddag in ontvangst. Burgemeester Schrijen, Robbert Lambriks (provincie Limburg) en contactpersoon BinBin Yue waren daarbij aanwezig.

Achtergrond

Voormalig burgemeester Martin Eurlings van Valkenburg aan de Geul heeft in februari 2017 een Letter of Intent getekend met de Chinese stad Jiangyou  voor een samenwerking op het terrein van educatie (Global Exploration), cultuur (uitwisseling zang en dansgroep in 2018) , economie (oriënterende contacten met LimSeeds, Horst aan de Maas),  toerisme uitwisseling over kennis en marketing (Visit Zuid Limburg, Valkenburg) en zo mogelijk ook over en weer toeristische bezoeken. Bij het laatste bezoek van burgemeester Jan Schrijen in oktober 2019, toenmalig algemeen directeur Louk Bongarts en de adjunctdirecteur  van Visit Zuid-Limburg is behalve een bezoek aan Jiangyou ook een bezoek gebracht aan de stad Leshan, in dezelfde regio in de provincie Sichuan, waarmee de provincie Limburg vriendschapsbanden heeft.

Openingstijden en afspraak maken

In verband met maatregelen rondom het coronavirus kunnen er geen afspraken meer worden gemaakt via de website. Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of spoed betreft, neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 14043.​

Daarnaast vervalt de avondopenstelling.

Meer informatie over de aanpassingen in de dienstverlening >

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.