Teamleider Gegevensbeheer en Facilitair

Geerts & Partners is in opdracht van de gemeente Valkenburg aan de Geul op zoek naar een Teamleider Gegevensbeheer & Facilitair. Valkenburg aan de Geul is een dynamische gemeente met grote naamsbekendheid. Een gemeente waar stadse vraagstukken spelen en bijzondere evenementen plaatsvinden. Een toeristische trekpleister voor zowel dagjesmensen als mensen die voor een langdurig verblijf kiezen in een van de vele accommodaties. Een gemeente klein van omvang, maar groots in haar ambities.

Valkenburg aan de Geul: gemeente en organisatie

Valkenburg aan de Geul: een middeleeuws stadje en authentieke dorpen in het cultuurhistorische Heuvelland van Limburg. De naam van de gemeente verwijst naar de hoofdplaats Valkenburg en de rivier de Geul, die min of meer van oost naar west door de gemeente stroomt.

De gemeente bestaat uit de kernen: Berg, Broekhem, Geulhem, Houthem, Oud-Valkenburg, Schin op Geul, Schoonbron, Sibbe, Sint Gerlach, Strabeek, Strucht, Terblijt, Valkenburg, Vilt, Walem en IJzeren en heeft een directe aansluiting op de autosnelweg Maastricht-Heerlen. Verder beschikken zij over NS-stations in de kernen Valkenburg, Houthem en Schin op Geul.  De gemeente telt 16.475 inwoners en heeft een oppervlakte van 3690 hectare.

Een kleine organisatie met gedreven medewerkers (100). Een platte organisatie met een directie en teamleiders. De lijnen binnen de organisatie zijn kort. Er is een informele sfeer, je loopt makkelijk bij elkaar binnen. De medewerkers zijn trots op datgene wat zij met elkaar bereiken. Elk team heeft een teamleider en ressorteert onder de directeur of de gemeentesecretaris. Het team Gegevensbeheer en Facilitair valt onder de directeur.

De directie vormt samen met de teamleiders het Concern Management Team (CMT).

Kerncompetenties van de organisatie: Integriteit, Passie, Klantgerichtheid, Resultaatgerichtheid en Samenwerken.

Functie-eisen

  • HBO werk- en denkniveau
  • Tenminste 3 jaar ervaring binnen het werkveld
  • Ervaring met gemeentelijke organisaties en de processen binnen een gemeente
  • Actuele en brede kennis van het werkveld
  • Goed bekend met het stelsel van basisregistraties

Team Gegevensbeheer en Facilitair

Het recent gevormde team bestaat uit de clusters Gegevensbeheer en Facilitair en bestaat uit 14 personen, inclusief de teamleider.

Voorheen maakte dit team onderdeel uit van de stafafdeling Middelen.

De wens van de gemeentelijke organisatie is het gegevensbeheer van de gehele organisatie zoveel als mogelijk centraal in te richten en alleen datgene decentraal bij de andere teams te houden wat daar echt moet blijven. De facilitaire dienst levert facilitaire ondersteuning en advies aan de gehele gemeentelijke organisatie. Dankzij de facilitaire dienst kunnen het bestuur en de medewerkers van de gemeente effectief en efficiënt werken. Binnen de facilitaire dienst vallen onder andere de volgende taakvelden:

  • Bodediensten voor het bestuur en binnen het gemeentehuis
  • DIV
  • Inrichting gemeentehuis en werkplekken
  • Beveiliging

Dit betekent dat de facilitaire dienst voornamelijk geruisloze uitvoeringstaken heeft. Het technische gebouwenbeheer is bij een ander team ondergebracht.

Wat ga je doen?

 Leidinggevende van het team

Je geeft op een coachende wijze leiding aan de medewerkers van het team en bent verantwoordelijk voor het realiseren van de team doelstellingen. Je bent sparringpartner en bent eindverantwoordelijke voor de kwaliteit van de (interne) dienstverlening. Hierbij ben je gericht op de onderlinge afstemming en maakt de verbinding tussen de verschillende teams. Je stimuleert samenwerken en bent gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers.

Lid van het CMT

Als lid van het CMT breng je jouw kennis en ervaring op het terrein van gegevensbeheer in en lever je een bijdrage aan de organisatiedoelstellingen.

Inhoudelijk adviseur, security en privacy officer

Je bent het aanspreekpunt met betrekking tot inhoudelijke vragen, je bewaakt de kwaliteit en de voortgang van de werkzaamheden en adviseert in casuïstiek. Je bevordert de verbinding tussen het team en de organisatie maar ook tussen de organisatie en haar omgeving. Je bent het aanspreekpunt voor en zoekt actief naar samenwerking met externe partners. Je legt verantwoording af aan de directeur.

Je stuurt en regisseert de ontwikkelingen op het gebied van gegevensbeheer, informatiemanagement en ICT. Je vertaalt landelijke overheidsdoelstellingen, lokale gemeentelijke doelstellingen en IT-ontwikkelingen naar informatiebeleid, kaders, richtlijnen en projectvoorstellen, waarvoor jij als opdrachtgever of projectleider optreedt. Je onderhoudt contacten met de andere teams en analyseert de informatiebehoefte.

Je organiseert een vast terugkerend organisatie breed overleg over informatiebeleid en gegevensbeheer en stuurt de ontwikkelingen daarbinnen organisatie breed aan. Je eerste opdracht in dit verband is gegevensbeheer zoveel als mogelijk centraal in te gaan richten.

Je bent tevens de security en privacy officer van de gemeentelijke organisatie en rapporteert op dit gebied rechtstreeks aan het College en de directie.

Je bewaakt de processen en het serviceniveau. Daarnaast inspireer en stimuleer je de ontwikkeling van het team. Je neemt het team mee in de ontwikkelingen over het gegevensbeheer en je kunt bestuurlijke wensen op het terrein van gegevensbeheer vertalen naar operationele doelen.

Persoonlijk profiel

Wij zijn op zoek naar een inhoudelijk deskundige, met ervaring in het coördineren van taken en werkzaamheden.

Een daadkrachtige, charismatische en besluitvaardige collega, die structuur

aanbrengt en een extra impuls kan geven aan de ontwikkeling van het team en de organisatie.  Sterk in het organiseren, plannen en het eventueel bijsturen hiervan.

Iemand met een scherp oog voor de taakvolwassenheid van de medewerker en zijn of haar ontwikkelpunten. Je beschikt over organisatorisch inzicht, kunt werkprocessen doorzien en vertalen naar concreet gedrag, richtlijnen, processen en programma’s.

Je bent in staat buiten de kaders van het team en de gemeente te kijken en te adviseren, daarbij ben je politiek- en omgevingssensitief, integer en kunt snel schakelen.

Geboden wordt:

Werken in een dynamische omgeving met veel ruimte voor het invullen van je functie. Het salaris is afhankelijk van relevante opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.859,- bruto per maand (functieschaal 11; salarispeil 1 januari 2018) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast wordt een vrij besteedbaar budget, een zogenaamd Individueel Keuze Budget (IKB 17,05 %) aangeboden. Je krijgt hierdoor meer keuzevrijheid en bepaalt zelf wat het beste past bij je persoonlijke wensen.

Geïnteresseerd?

Herken jij je in het profiel? Reageer dan voor maandag 19 augustus 2019 en upload jouw cv met motivatiebrief naar onze website via: http://www.geerts-partners.nl/vacatures. Wil je meer weten bel dan met Carelien Liebrecht, 073- 7370115 of 06- 21297633.

De voorselectiegesprekken met Carelien vinden plaats op 22 en 23 augustus 2019 in ons kantoor te Born. In verband met de zomervakantie kan op verzoek een ander moment worden gezocht voor het gesprek.

De gesprekken in de gemeente Valkenburg aan de Geul zijn gepland op

4 september (eerste ronde) en 10 september 2019 (tweede ronde).

Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens