Herinrichting Valkenburgerstraat

BLM Wegenbouw heeft opdracht ontvangen voor het uitvoeren van de werkzaamheden aan de Valkenburgerstraat in Berg en Terblijt. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd waarbij optimaal rekening wordt gehouden met geplande evenementen. Deze fasering draagt ook bij aan de bereikbaarheid tijdens de uitvoering.

Het werk start op 4 november 2019 en duurt t/m het derde kwartaal van 2020. Hoewel deze termijn realistisch is gepland, zijn de werkzaamheden onderhevig aan weers- en ondergrondse omstandigheden. Hierdoor kan mogelijkerwijs de planning worden bijgesteld.

Update

BLM vangt op woensdag 27 november aan met het ontgraven van de waterbuffer nabij de kerk.

Bouwverkeer van- en naar de Rijksweg wordt zo kort mogelijk via het Monulphusplein naar het werkvak geleid.

Als u vragen heeft over de uitvoering van deze werkzaamheden neem dan gerust telefonisch contact op met de omgevingsmanager Christian Reuls (06-83983728).

Start van de werkzaamheden

Op 4 november start BLM met de werkzaamheden aan fase B van de reconstructie Valkenburgerstraat. Beneden vindt u een kaart met de verschillende fases daarop weergegeven. Het gebied vanaf de rotonde Grotestraat tot aan de Kleinstraat wordt opgebroken. Hier wordt het bestaande riool vervangen door een gescheiden rioolstelsel. Ook de markt naast ’t Vöske krijgt een metamorfose. Dit parkeer- en evenemententerrein krijgt een geheel nieuwe verharding. De werkzaamheden nemen ca. 7 weken in beslag. Parkeergelegenheid dient tijdelijk in de nabije omgeving te worden gezocht. Voor de geplande evenementen stemt BLM samen met ’t Vöske de parkeermogelijkheden af. BLM spant zich maximaal in om deze fase vóór de kerst van 2019 gereed te hebben. Uiteraard zijn ze hierbij wel afhankelijk van weer- en ondergrondse omstandigheden.

Bereikbaarheid

De Grotestraat en een gedeelte van de Valkenburgerstraat worden afgesloten voor autoverkeer. Aanwonenden kunnen hun woning te allen tijde te voet of per fiets bereiken over het trottoir of een tijdelijk pad van loopschotten. De markt naast ’t Vöske is niet beschikbaar tijdens de werkzaamheden. De weekmarkt wordt daarom in de periode van 7 november 2019 t/m 12 december 2019 verplaatst naar het terrein aan de Valkenburgerstraat 52, schuin tegenover de PLUS.

Omleidingsroute

Doorgaand verkeer tussen Geulhem en Maastricht wordt omgeleid via bebording. Doorgaand fietsverkeer tussen Geulhem en Maastricht wordt via de Schansweg omgeleid.

Afstemming in de bouwkeet van BLM

Aan de achterzijde van de kerk heeft BLM een ketenpark geplaatst voor de duur van het project. Vanaf deze centrale locatie wordt het werk aangestuurd. BLM nodigt iedereen met vragen of opmerkingen uit om af te spreken in onze keet. Indien u hier gebruik van wil maken, neem dan contact op met Christian Reuls van BLM Wegenbouw. Hij staat u graag persoonlijk te woord.

Wij houden u samen met BLM Wegenbouw op de hoogte van de voortgang en bijzonderheden tijdens het werk. Informatie vindt u telkens op deze pagina, of via de handige app van BLM Wegenbouw (iOS/ Google Play).

Indien u aanvullend informatie wenst kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van dit project:

Christian Reuls (c.reuls@blmwegenbouw.nl)