Voorbereidingen kerstmarkt in Gemeentegrot Valkenburg in volle gang

Dit item is verlopen op 13-10-2018.

In juli is de gemeente gestart met de organisatie van de Kerstmarkt in de Gemeentegrot.

De voorbereidingen voorlopig voorspoedig. De bezoekers kunnen dit jaar weer rekenen op een sfeervolle Kerstmarkt in een unieke omgeving.

Uitvoering organisatie door PEPr Company

De praktische organisatie van de kerstmarkt in de Gemeentegrot wordt uitgevoerd door de PEPr Company uit Margraten. De PEPr Company beschikt over specifieke deskundigheid voor de uitvoering van grote evenementen en heeft ervaren medewerkers.  Voor de elektrotechnische werkzaamheden en decoraties in en rondom de grot, beveiliging en EHBO zijn inmiddels ook opdrachten verstrekt. Een nieuwe inrichting van het grotplein en nieuwe decoraties in de grot zorgen voor nog meer kerstbeleving. Voor de catering en toiletbeheer lopen op dit moment nog aanbestedingstrajecten.

Ambachtelijke kwaliteit

Het aantal aanmeldingen van standhouders is gelijk aan voorgaande jaren. Voor dit jaar hebben zich een aantal nieuwe standhouders met ambachtelijke producten aangemeld. Hiermee krijgt de kwaliteit van het aanbod van de kerstmarkt een positieve impuls.

Gezamelijke acties met Fluweelengrot

Samen met de kerstmarkt in de Fluweelengrot worden in week 49 en 50 speciale kortingsacties voor doordeweekse dagen aangeboden. Het doel hiervan is om het bezoek aan  Kerststad Valkenburg op doordeweekse dagen te stimuleren. Samen met de andere partners van Kerststad Valkenburg worden op dit moment nog meer speciale activiteiten voorbereid.

Unieke kerstgrotten

De ondergrondse Kerstmarkt in de gemeentegrot is al vele jaren lang een ‘unique selling point’ en vormt een noodzakelijk onderdeel van Kerststad Valkenburg. Het succes van Kerststad Valkenburg is grotendeels gebaseerd op de kerstmarkten, die plaatsvinden in de grotten. Veel bezoekers waarderen de warmte en gezelligheid van de kerstmarkten in de unieke mergelgrotten en zien dit als belangrijkste reden om jaarlijks een bezoek aan Valkenburg te brengen.