‘Virtuele hennepplantage’ te beleven in Valkenburg

Dit item is verlopen op 17-10-2017.

Week van de veiligheid 9-15 oktober 2017.

De week van 9 tot en met 15 oktober staat landelijk in het teken van de Week van de Veiligheid. Landelijk thema is ’Ben jij voorbereid op criminaliteit?’. In het centrum van Valkenburg wordt op 9 oktober de aftrap gegeven met een virtuele beleving van een hennepplantage.

Blackbox met virtuele hennepplantage

In Limburg wordt een preventiecampagne gevoerd tegen drugshandel en productie van drugs. Een speciale virtuele blackbox is onderdeel van deze campagne. Deze blackbox is in Zuid-Limburg voor het eerst te bezoeken op maandag 9 oktober van 10 tot 16 uur op het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg. In de black-box wordt virtueel een hennepplantage ingericht  en doet de politie een inval. Bezoekers van de blackbox kunnen zo aan den lijve ondervinden wat daders en politie ervaren bij een inval.

Voorlichting brandweer

Het houden van hennepplantages is niet zonder risico. Het risico van brand is niet gering. Regelmatig vinden er branden plaats in hennepplantages met alle gevolgen van dien. Om deze risico’s te verduidelijken is de brandweer ook op 9 oktober aanwezig bij de virtuele black box en zal onder andere enkele demonstraties geven.

Witte-voetjes-actie

Buitengewoon opsporings ambtenaren ( BOA) zullen in de Week van de Veiligheid uitdrukkelijk in de wijken aanwezig zijn en bij inbraak-gevoelige plekken een “voetafdruk “ achterlaten. Als bewoners deze voetafdruk in of rondom hun huis aantreffen, betekent dit dat er een inbraak-gevoelige situatie was, zoals een open raam of een niet-afgesloten deur.

Samen werken aan veiligheid

Tijdens de Week van de Veiligheid wordt op allerlei manieren aandacht gevraagd voor veiligheid. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd om ondernemers,  bewoners en bezoekers te ondersteunen in de strijd tegen criminaliteit. Ook de gemeente Valkenburg aan de Geul voert samen met haar partners een aantal activiteiten uit. Veiligheid maken we tenslotte samen!