Verkeersmaatregelen en parkeerplan tijdens de 30e Heuvelland4daagse

Dit item is verlopen op 14-08-2017.

Van donderdag 10 t/m zondag 13 augustus is de 30e Heuvelland4daagse.

Van donderdag 10 tot en met zondag 13 augustus wordt in onze mooie heuvelachtige omgeving van Vilt en Berg & Terblijt voor de 30e keer de Heuvelland4daagse gehouden. Enthousiaste wandelaars kunnen kiezen uit routes van 7, 14, 21, 28 en 42 kilometer en verblijven 4 dagen lang in de prachtige Limburgse natuur met mooie wandelpaden door weilanden, over veldwegen en onverharde wandelpaden.

Inschrijven kan bij café-zaal ’t Vöske op: woensdag 9 augustus tussen 13 en 17 uur en donderdag 10 augustus tussen 7 en 12 uur.

Verkeersmaatregelen en parkeerplan tijdens de 30e Heuvelland4daagse

Bij en in de buurt van de start- en finishlocatie van de Heuvelland4daagse bij café-zaal ’t Vöske in Berg & Terblijt is er van dinsdag 8 tot en met zondag 13 augustus een gewijzigde verkeerssituatie.

Parkeren van auto’s:

• Achter ‘Groenrijk’: de automobilisten dienen de P-borden te volgen
  • Parkeren in de straten rond de startlocatie is niet toegestaan.
  • Bij slecht weer treedt een calamiteitenplan in werking

Wegafsluitingen:

• De Grote Straat vóór ’t Vöske wordt aan beide zijden afgesloten.
  • De Valkenburgerstraat wordt ter hoogte van de Blokbrekerstraat afgesloten.
  • De ventweg tegenover ’t  Vöske dient als doorgang voor hulpdiensten en bewoners.
  • Het gebied achter ‘t Vöske is beperkt bereikbaar voor lokaal verkeer, bewoners en hulpdiensten.

Wegomleiding:

• Doorgaand verkeer uit Maastricht of Valkenburg naar Geulhem/Broekhem/ Houthem of omgekeerd worden langs de kerk van Berg & Terblijt omgeleid.
  • Van donderdag 10 tot en met zondag 13 augustus wordt de Wolfsdriesweg en Vogelzangweg (Brakke Berg) als éénrichtingsstraat ingesteld vanuit Geulhem richting Berg en Terblijt.

Heuvelland4daagse verkeersmaatregelen

Overige zaken:

• In de directe nabijheid van de startlocatie is een ruime bewaakte gratis fietsenstalling.
  • Arriva zet van donderdag 10 t/m zondag 13 augustus zowel ’s morgens tussen 7 en 10 uur als ’s middags tussen 15 en 18 uur van station Valkenburg naar  Berg & Terblijt (en terug), extra bussen in. Daardoor rijdt er dan tussen de reguliere dienstregeling nog een extra bus op lijn 4.
  • Zowel bij station Valkenburg aan de Geul, de tijdelijke bushalte aan de Rijksweg en de twee reguliere haltes bovenaan de Rasberg zijn de vertrektijden van de reguliere en extra diensten vermeld.
  • Mensen kunnen via onderstaande link een E-ticket kopen, een retourtje station Valkenburg – halte Berg & Terblijt kost € 3,20. https://www.arriva.nl/eticket/d?ticket_type_id=134

De organisatie hoopt op begrip bij alle verkeersdeelnemers en bewoners en hoopt op deze wijze de overlast voor allen tot een minimum te beperken. Gezien de gezellige sfeer van voorgaande jaren vertrouwt de organisatie wederom op een goede wisselwerking tussen wandelaars en aanwonenden.

Voor andere informatie over de 30e Heuvelland4daagse: www.heuvelland4daagse.nl
Tijdens deze dagen is er voor zaken aangaande de “Heuvelland - wandel - 4daagse” een calamiteitennummer beschikbaar: 06 57145887.