Veiligheids-maatregelen balkon galerijflat Dr. Erensstraat

Balkon wordt gestut.

Bij een balkon van een appartement in de galerijflat aan de Dr. Erensstraat in Valkenburg worden veiligheidsmaatregelen getroffen. Uit controle is namelijk gebleken dat het balkon in een zodanig slechte bouwkundige staat verkeert, dat dit niet meer betreden mag worden. In afwachting van een definitieve oplossing wordt het balkon bovendien gestut. De overige balkons van de galerijflat worden door specialisten onderzocht en indien noodzakelijk worden ook daar per direct extra veiligheidsmaatregelen getroffen.

Aanleiding

De Vereniging van Eigenaren heeft op 2 juli  bij de gemeente melding gemaakt van de slechte bouwkundige staat van één van de balkons. Vervolgens is er door de gemeente op 2 juli een bouwkundige controle uitgevoerd. Hieruit bleek dat het balkon in een slechte bouwkundige staat verkeert en dus extra veiligheidsmaatregelen noodzakelijk zijn. De overige balkons mogen tot nadere inspectie niet betreden worden. Bewoners, eigenaren en winkeliers worden hierover per brief door de VVE en de gemeente geïnformeerd.

Landelijke verplichting onderzoek balkons

Alle balkons in de galerijflat aan de Dr. Erensstraat zijn op dezelfde manier gebouwd. Dit impliceert, dat waarschijnlijk ook de overige balkons in een slechte bouwkundige staat verkeren. De galerijflat aan de Dr. Erensstraat is gebouwd vóór 1970. Bij dergelijke flatgebouwen hebben zich op verschillende plekken in ons land tragische incidenten voorgedaan. Deze werden veroorzaakt door een ondeugdelijke balkonconstructie.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.