Uitbreiding cameratoezicht centrum Valkenburg

Op Walramplein en parkeerplaats Cauberg.

De gemeente Valkenburg aan de Geul breidt het cameratoezicht in het centrum van Valkenburg uit. Er worden camera’s bijgeplaatst op het Walramplein en de parkeerplaats boven op de Cauberg. Daarnaast worden tijdens de kerstperiode tijdelijk drie camera’s geplaatst bij de ingangen van de kerstgrotten en de aanlooproute Plenkertstraat naar het centrum.

Cameratoezicht is een instrument dat bijdraagt aan vergroting van de veiligheid. Het speelt een belangrijke rol bij overlast- en criminaliteitsbestrijding. De extra ‘ogen' in de stad vergroten de efficiëntie en effectiviteit van het optreden van politie en gemeentelijke handhavers. Het draagt bovendien bij aan preventie van openbare-ordeproblemen en strafbare feiten. Camerabeelden kunnen ook een bijdrage leveren in opsporingsonderzoeken, die varieert van een betere informatiepositie van de politie tot daadwerkelijke aanhoudingen en veroordelingen.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.