Tijdelijke veiligheids-maatregelen Meesweg Vilt

Voor schoolgaande jeugd.

Vanaf komend schooljaar is de basisschool in Vilt gesloten. Dit is een jaar eerder dan aanvankelijk gepland. De (meeste) scholieren van Vilt gaan naar de basisschool in Berg. Hierdoor zal de Meesweg intensiever gebruikt worden als school- thuisroute. Daarom wordt de Meesweg veiliger ingericht. Over structurele veiligheidsmaatregelen is de gemeente Valkenburg aan de Geul al enige tijd in overleg met het Kernoverleg Vilt en worden mogelijkheden met de Provincie besproken. Omdat de school nu eerder sluit dan aanvankelijk gepland, worden op korte termijn tijdelijke snelheidsremmende maatregelen getroffen door het aanleggen van twee verkeersdrempels.

Door de verkeersdrempels wordt de Meesweg minder aantrekkelijk als sluiproute voor verkeer van de Rijksweg N590. Daarnaast vermindert dit de snelheid van het gemotoriseerd verkeer. De gemeente zal ondertussen bekijken welke structurele maatregelen mogelijk zijn om de verkeersveiligheid van deze school-thuisroute permanent te verbeteren.