Samen kunnen we het zelf

Dit item is verlopen op 17-11-2017.

Informatiebijeenkomst rondom de Wmo voor iedereen, die eventueel met een beetje ondersteuning, wil blijven meedoen.

Op 16 november nodigen wij u van 19.00 – 21.00 uur uit in gemeenschapshuis Cascade, Nachtegaalstraat 25 te Vilt om een kijkje te nemen op onze Wmo-avond. De entree is gratis en de koffie en vlaai staan voor u klaar.

Wat is er allemaal te doen?

Er vinden gedurende de avond een drie roulerende, korte informatiebijeenkomsten plaats:

1. Team Wmo: Wat gebeurt er tijdens een keukentafelgesprek?
    Een Wmo-consulent en een ervaringsdeskundige geven u uitleg over het keukentafelgesprek. Waar moet ik op letten? Moet ik van tevoren al iets op papier zetten? En hoe gaat het verder na het keukentafelgesprek?
  2. Steunpunt Mantelzorg
    Als mantelzorger kunt u ondersteuning krijgen van het Steunpunt Mantelzorg. Maar wat doet het Steunpunt allemaal?  U maakt kennis met de consulent van het Steunpunt Mantelzorg. Zij informeert u over de ondersteuningsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van betrokken zorgvrijwilligers om u als mantelzorger tijdelijk.
  3. MEE
    Wat kan MEE voor u betekenen als u een zorgvraag heeft? De consulent van MEE staat u graag te woord.

Daarnaast kunt u vragen stellen aan de volgende organisaties die tijdens deze avond aanwezig zijn:

• De vrijwillige ouderenadviseurs
  • De HuisKamers voor Senioren
  • Maatschappelijk werk
  • De wijkverpleegkundige
  • De consulent van Hulp bij Dementie
  • Informatie over het project Actief Plus
  • Informatie over de activiteiten van de Seniorenraad

Heeft u vragen over deze avond? Bel dan met 14 043.

Wij hopen u op 16 november te kunnen begroeten.

WMO Bijeenkomst