Routenetwerk: Veiligere oversteek bij Gerendal in Oud-Valkenburg

Start werkzaamheden 11 juni.

Als onderdeel van het Routenetwerk wordt bij het Gerendal in Oud Valkenburg de oversteek op de N595 veiliger gemaakt voor voetgangers en fietsers. Er wordt een middengeleider geplaatst en er worden oversteekmogelijkheden aangebracht. De werkzaamheden hiervoor starten op dinsdag 11 juni. Er worden tijdelijke stoplichten geplaatst en tijdens de spits worden verkeersregelaars ingezet. Gestreefd wordt om begin juli de werkzaamheden af te ronden.

Het Routenetwerk maakt onderdeel uit van het Buitengoed Geul & Maas. is Met de realisatie van dit project is het Valkenburgse deel van het Routenetwerk bijna voltooid.  Als laatste staan nog verbeteringen aan het pad in de Betsy Perklaan langs de Geul op de planning. Om natte voeten te voorkomen, wordt het pad verhoogd. Daarnaast wordt het pad verbreed zodat wandelaars en fietsers elkaar makkelijker kunnen passeren. Ook Meerssen en de landgoederen in Maastricht worden de komende jaren met dit netwerk van paden verbonden.