Realisatie Centrumplan belangrijke stap vooruit

Het nieuwe centrumplan voorziet in een nieuw winkelcentrum met parkeergarage, winkels en woningen.

Impressie centrumplan Valkenburg

Na eerder al overeenstemming te hebben bereikt met Kruidvat, Shoetime en Zeeman, heeft de ontwikkelaar van het nieuwe winkelcentrum, Hurks Vastgoedontwikkeling Zuid BV, vlak voor Kerstmis overeenstemming bereikt met Ahold over de supermarkt Albert Heijn in de Louis van der Maesenstraat. De overeenstemming tussen beide partijen heeft betrekking op de tijdelijke verhuizing van AH naar het Berkelplein en de terugkeer in het nieuwe winkelcentrum na realisatie ervan.

Eenzelfde onderhandeling voert Hurks op dit moment nog met Blokker Holding over de Blokkervestiging in de Louis van der Maesenstraat.

De onderhandelingen tussen Hurks en Blokker verkeren in een cruciale fase. De gemeente is eigenaar van alle benodigde percelen en panden en het bestemmingsplan en de sloopvergunning zijn onherroepelijk. De omgevingsvergunning voor de bouw van het nieuwe winkelcentrum is door Hurks ingediend en door B&W verleend. De overeenstemming tussen Hurks en Blokker is het sluitstuk voor Hurks om over te kunnen gaan tot realisatie. De bestaande winkels kunnen dan worden verplaatst door Hurks en waarna het oude winkelcentrum kan worden gesloopt.

De gemeente verwacht ook op korte termijn een uitspraak van de Raad van State over de onteigening van het lopende huurcontract van Blokker.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.