Proef met kroonringen voor PMD-afvalzakken

Vanaf 12 juli 2019.

KroonringenEen keer per twee weken wordt in de gemeente Valkenburg aan de Geul PMD-afval opgehaald. Dankzij de PMD zakken wordt plastic afval gerecycled en vermindert het afval in de restafvalzak. Een waardevolle bijdrage aan een duurzamer Valkenburg aan de Geul.

Vanaf 12 juli start de gemeente Valkenburg aan de Geul in de wijk Broekhem in enkele straten een proef met zogenaamde kroonringen. Tijdens inzameldagen worden de PMD-zakken daaraan hangen. De haken die aan de ring vastzitten zorgen ervoor dat de zakken minder snel wegwaaien en voorkomen dat dieren de zakken kapot kunnen trekken. De haken hebben een grijze kleur en zijn als een krans om verschillende lantaarnpalen bevestigd.

In andere gemeenten worden de kroonringen al succesvol gebruikt; het straatbeeld is verbeterd en de overlast door rondslingerende zakken is verminderd. Daarnaast zijn ook de tijd en kosten die het opruimen van de rondslingerende zakken met zich meebrengt afgenomen.

De proef met de kroonringen duurt drie maanden en wordt uitgevoerd in de volgende straten:

• Prinses Irenelaan
  • Van Heinsberglaan