Organisatie van de Bokkemèrt in Valkenburg de komende drie jaar naar de stichting Valkenburg Events

De Bokkemèrt wordt vanaf 2019 gehouden op de tweede zondag van oktober.

Afgelopen maanden is via een openbare aanbestedingsprocedure gezocht naar een geschikte partner voor de organisatie van de officiële jaarmarkt in Valkenburg aan de Geul. Deze “Bokkemèrt” wordt altijd in oktober gehouden en trekt jaarlijks honderden standhouders en tienduizenden bezoekers.

Na afronding van de aanbestedingsprocedure, is de organisatie van deze jaarmarkt door de gemeente gegund aan de lokale stichting Valkenburg Events. Deze stichting organiseert ook al enkele jaren de ondergrondse Kerstmarkt in de Fluweelengrot.

Het is een ervaren stichting die samen met de gemeente en de ondernemers de mogelijkheden wil onderzoeken om deze Jaarmarkt in de toekomst vanaf 2020 om te bouwen naar een mogelijk meerdaags evenement. Ook zal er meer aandacht zijn voor duurzaamheid bij bijvoorbeeld afvalverwerking en verpakkingsmateriaal.

De gemeente heeft er alle vertrouwen in dat de stichting Valkenburg Events de organisatie met succes ter hand zal nemen en zal kunnen uitbouwen tot een waardevol onderdeel van de inmiddels traditioneel geworden Bokkenweken.

De Bokkemèrt wordt vanaf 2019 gehouden op de tweede zondag van oktober. Dit jaar dus op zondag 13 oktober 2019.