Oplossing voor bewatering (zomer)groen

Water afkomstig uit grondwaterbron.

De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft de afgelopen dagen naar een oplossing gezocht voor het bewateren van het (zomer)groen in alle kernen en het centrum. Deze oplossing is gevonden via onze groenaannemer De Jong Zuurmond b.v. Deze kan gebruik maken van water dat afkomstig is van een grondwaterbron in Nuth. Dit betekent dat groenvoorzieningen en bloemen nu toch water krijgen en zo niet dreigen verloren te gaan.

Vanwege de extreme droogte en warmte heeft Waterschap Limburg vorige week een verbod ingesteld om water uit de Geul te halen om o.a. groenvoorzieningen en sportvelden te besproeien. Met het water dat nu vanuit de grondwaterbron in Nuth kan worden gehaald, kan in ieder geval het (zomer)groen weer van het broodnodige water worden voorzien. Voor de sportvelden is deze extra capaciteit helaas nog onvoldoende. Er wordt nog een oplossing gezocht om deze, bij aanhoudende droogte, te kunnen besproeien.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.