Nominatie Wandelgemeente van het Jaar 2019

Breng ook uw stem uit!

Breng hier uw stem uit voor Valkenburg aan de Geul

De gemeente Valkenburg aan Geul is genomineerd voor de Wandelgemeente van het Jaar 2019. De jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door ‘te voet’, de wandelkrant van Nederland.

Unieke wandelomgeving in Nederland

Het prachtige heuvellandschap in Zuid-Limburg is uniek in Nederland. Het Heuvelland is eerder al uitgeroepen tot vijfsterrenlandschap en tot een top-wandelgebied. Het mergeldecor van Valkenburg en omgeving voegt daar nog een unieke dimensie aan toe. Het goudgele mergel en bronsgroen natuurschoon vormen een uniek decor waar wandelaars genieten van bijzondere vergezichten, prachtige hellingbossen en holle wegen.

Uitvoerig beoordeeld

Gemeenten in Nederland zetten wandelpaden, ommetjes, wandelnetwerken, themaroutes en kuiertochten uit. ‘Te voet’, de wandelkrant van Nederland, beoordeelt ieder jaar de wandelmogelijkheden in de gemeenten. Naast Valkenburg aan de Geul zijn ook de gemeenten Opsterland (Friesland) en Raalte(Overijssel) genomineerd. Vorig jaar werd Bronckhorst gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar.

Hoogtewandeling

Een verslaggever van ‘te voet’ is in februari afgereisd naar Valkenburg aan de Geul en heeft één van de mooiste routes van de gemeente beoordeeld, namelijk de Hoogtewandeling van 15.4 km. Daarbij is onder meer gekeken naar het percentage onverharde paden, rustpunten, horeca onderweg, afwisseling in het landschap, exclusiviteit voor de wandelaar, bereikbaarheid en informatie. De Hoogtewandeling is samengesteld in samenwerking met de voormalige werkgroep Niks Aan De Hand en VVV Zuid-Limburg. De wandeling staat ook online: http://www.vvvzuidlimburg.nl/hoogtewandeling

Meestemmen

De beoordelingen van de genomineerden verschijnen in de eerstkomende editie van wandelkrant ‘te voet’. Iedereen kan tot en met 17 mei 2019 via de website van te voet stemmen voor Valkenburg aan de Geul. Zowel de stem van de kiezer als die van de redactie bepaalt uiteindelijk de winnaar voor de Wandelgemeente van het Jaar 2019.