Nieuw logo voor verpakkingen van Plastic, Metaal en Drankenkartons

Dit item is verlopen op 31-01-2017.

In januari wordt gestart met nieuwe doorzichtige zakken voor het inzamelen van verpakkingen van plastic, metaal en drankenkartons, het zogenaamde PMD.

PMD LogoHet logo en tekst op de zakken geeft  aan wat er wel niet in de zak thuishoort.

Het gaat bij dit huishoudelijk afval om het inzamelen van verpakkingen. Dit betekent dat kunststof producten als piepschuim, dekzeilen, tandenborstels, speelgoed, bakjes en dozen niet in de PMD –zak thuishoren. Die moet u in de restafval zak aanleveren.

De zakken zijn gratis verkrijgbaar bij de bekende winkels in de kernen. De zakken zitten op een rol van 12 en hebben elk een trekband om de zakken af te sluiten als ze vol zijn.

Zet u de PMD-zak op tijd buiten? Op inzameldagen tussen 07.00 en 07.30 uur. Leg bij harde wind de zakken vast aan een hek of paal. Dat voorkomt wegwaaien en gevaarlijke situaties op wegen en trottoirs.