Nieuw kunstwerk van Tanja Ritterbex in Kuurpark Valkenburg

Vorige week werd in het Kuurpark in Valkenburg de stedelijke kunstopdracht 2019 onthuld.

De ChagrijnHet kunstwerk is gemaakt door de Limburgse talentvolle kunstenares Tanja Ritterbex. In 2016 werd zij door koning Willem Alexander bekroond met de Koninklijke prijs voor de vrije schilderkunst. Het is het vijfde kunstwerk in het Kuurpark dat gerealiseerd wordt door een samenwerkingsinitiatief van Landal Kasteeldomein De Cauberg, Holland Casino, Thermae 2000 en de gemeente Valkenburg aan de Geul.

De chagrijn

De unieke stijl van de Limburgse talentvolle kunstenares Tanja Ritterbex is kleurrijk en suggestief van aard. Het kunstwerk in het Kuurpark heet ‘de chagrijn’ en is een combinatie van beleving en historie. Door het kunstwerk worden elementen van de grotten in de omgeving van Valkenburg naar buiten gehaald. De welving verwijst naar de welving in de grotten en het gezicht van de ‘zware drager’ is getekend naar een tekening uit de fluwelengrot. De plastische vorm, de stapeling en de (terughoudende) kleuren leiden tot een aangename en ook steeds wisselende ruimtelijke beleving.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.