Nationale Duurzame Huizen Route

Gemeente Valkenburg aan de Geul doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route

De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar huiseigenaren zich het hele jaar door kunnen ori├źnteren op duurzaam wonen en bouwen. Via de website kunnen vragen worden gesteld aan deelnemende huiseigenaren, die graag hun ervaringen delen. Ook is er de mogelijkheid om huiseigenaren persoonlijk te ontmoeten tijdens de Duurzame Huizen Route op 2 & 9 november 2019. Hierbij stellen huiseigenaren hun woning open voor ge├»nteresseerden die zelf met duurzaamheid aan de slag willen. Naast de Duurzame Huizen Route in november worden in het voorjaar thematours georganiseerd. Een thematour is een verdiepende excursie waarbij een thema of bepaald type woning wordt uitgelicht.

Onze gemeente ondersteunt dit initiatief en moedigt inwoners aan om hun woning open te stellen. Heeft u ervaring opgedaan met het toepassen van duurzame maatregelen zoals isolatie, zonnecollectoren, een warmtepomp, etc.? En vindt u het leuk om uw kennis en ervaringen te delen? Meld uw huis aan via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden. Uw verhaal helpt iemand die zelf ook aan de slag wil gaan met duurzaam wonen. Daarnaast is het mogelijk om tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 2 en/of 9 november uw woning open te stellen. Openstellers krijgen een leuk bedankje en maken kans op een weekend weg.