Joris’ Kerstboom zet heel Nederland in het licht

In de donkere decemberdagen is Joris’ Kerstboom de ultieme ontmoetingsplaats.

Iedereen krijgt de kans om een vriend, familielid of geliefde in het licht te zetten bij één van de Joris’ Kerstbomen, die verspreid staan door heel Nederland.

Het programma Joris’ Kerstboom laat mensen voor het tiende jaar stilstaan bij een bijzonder persoon in hun leven en biedt een plek om mooie verhalen te delen. Dit jaar staat Joris’ Kerstboom op pleinen in ’s-Hertogenbosch, Alkmaar, Arnhem, Culemborg, Dokkum, Leerdam, Leiden, Middelburg, Steenwijk, Tiel en Valkenburg.

Joris Linssen: ‘Er begint een traditie te ontstaan rondom Joris' Kerstboom. De donkere decemberdagen zijn bij uitstek geschikt om extra stil te staan bij familie en vrienden. In de tien jaar dat we dit programma maken, heb ik gemerkt dat daaraan een enorme behoefte is. Doordat we dit jaar op zoveel locaties aanwezig zijn, bieden we iedereen een kans om iemand in het licht te zetten. Joris' Kerstboom is een ontmoetingsplaats vol liefde en saamhorigheid.’

Er wordt in acht steden, één Resto VanHarte en één bibliotheek gefilmd voor Joris’ Kerstboom. De eerste uitzending wordt in Valkenburg aan de Geul opgenomen. Wil je ook jouw verhaal delen? Mail dan naar joriskerstboom@kro-ncrv.nl en vertel van wie jij een foto in Joris' Kerstboom wilt hangen. Dit jaar biedt KRO-NCRV de mogelijkheid om online vanaf 6 december een kerstgedachte voor een dierbare achter te laten via www.joriskerstboom.nl.

Joris’ Kerstboom heeft dit jaar zes uitzendingen. Op 14, 15, 16, 18 en 19 december worden vijf korte afleveringen uitgezonden rond de klok van 22.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. Op vrijdag 20 december is de hoofduitzending om 21.05 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Meer informatie op www.kro-ncrv.nl/joriskerstboom