Informatiebijeenkomst woningbouw Villa Via Nova

Dit item is verlopen op 10-10-2018.

Dinsdag 9 oktober 17.00 tot 20.00 uur, Grand Hotel Monopole.

Dinsdag 9 oktober organiseren Jongen Projectontwikkeling en de gemeente Valkenburg aan de Geul een openbare informatiebijeenkomst over de toekomstplannen voor het “ Villa Via Nova” -terrein. Dit betreft het terrein achter het politiebureau, omsloten door de woningen aan de Nieuweweg, Reinaldstraat en Hekerbeekstraat.  Deze bijeenkomst is  in Grand Hotel Monopole, Nieuweweg 22 tussen 17:00 en 20:00 uur. Vertegenwoordigers van de gemeente, de projectontwikkelaar en de betrokken makelaars Tijs en Cyril Makelaardij en Ruijters Woningmakelaars Heuvelland zijn aanwezig en kunnen uitleg geven over de beoogde plannen, de bijbehorende procedure en de planning. Deze bijeenkomst is zowel bedoeld voor de directe omgeving (de buren), voor geïnteresseerde kopers als voor overige belangstellenden.

Bij de besluitvorming over het centrumplan in 2009 heeft de gemeenteraad de stedenbouwkundige randvoorwaarden vastgesteld voor deze ontwikkeling van het Villa Via Nova terrein. Met Jongen Projectontwikkeling is een overeenkomst over deze herontwikkeling gesloten. De kaders zijn door de ontwikkelaar verder uitgewerkt en de voorbereidingen om tot herontwikkeling te komen zijn in gang gezet. De overeenkomst voorziet in de realisatie van 10 (vrijstaande) woningen inclusief infrastructurele voorzieningen en inrichting van de openbare ruimte in het plangebied.