Hospices zoeken nieuwe vrijwilligers

Het Geerlingshospice in Valkenburg aan de Geul en Hospice Martinus in Mechelen zijn huizen waar verzorging, ondersteuning en begeleiding gegeven wordt aan mensen in hun laatste levensfase.

Het zijn huizen met een lach en een traan!

Als zorgvrijwilliger van Steunpunt Mantelzorg Zuid zorg je samen met beroepskrachten van zorgorganisatie Sevagram in deze hospices voor rust, veiligheid, comfort en aandacht voor de zieke bewoner en zijn naasten. Je hebt een gastvrouw/gastheerfunctie, draagt zorg voor de maaltijden, verricht huishoudelijke taken en ondersteunende zorg- en begeleidingstaken (geen verpleegtechnische of medische handelingen). Ervaring in de zorg is niet noodzakelijk, wél bereidheid om samen met de andere vrijwilligers en de beroepskrachten een bijdrage te leveren aan optimale zorg voor mensen in hun laatste levensfase.

Steunpunt Mantelzorg Zuid biedt begeleiding, scholing, onkostenvergoeding en verzekering aan de vrijwilligers. Je bepaalt zelf wanneer je tijd vrij maakt, er wordt gewerkt met een vrijwilligers maand-dienstrooster met ochtend-, middag en avonddiensten.

Is dit misschien iets voor jou?

Neem dan voor informatie of het plannen van een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact op met de coördinatoren vrijwilligerszorg Sonja Vlaming voor het Geerlingshospice (s.vlaming@voormantelzorgers.nl) of met Fieke Damoiseaux voor Hospice Martinus (f.damoiseax@voormantelzorgers.nl). Per telefoon kun je de coördinatoren bereiken via 043-3215046.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.