Horecacontroles: Dancefeest stilgelegd

Dit item is verlopen op 31-12-2014.

Geluidsoverlast in cafés aangepakt.

In de Polfermolen is vorige week donderdag een studentenfeest door de politie en de gemeente beëindigd. Zo’n 700 studenten vierden feest in het zwembad van de Polfermolen. De politie, gemeente en hulpdiensten waren hiervan niet op de hoogte. De muziek in de Polfermolen veroorzaakte zware geluidsoverlast tot in het centrum van Valkenburg. De elektrische installatie in de nabijheid van het zwembad in combinatie met de grote drukte en de hoeveelheid drankgebruik zorgde voor zeer gevaarlijke situaties. Ook werden er overtredingen van de Drank- en Horecawet geconstateerd. Een nader onderzoek zal uitwijzen welke verdere stappen tegen de eigenaar en de organisatie van het dancefeest ondernomen worden.

Op de avond voor Koninginnedag werden geluidcontroles in het centrum van Valkenburg uitgevoerd. Bij zeven van de tien gecontroleerde inrichtingen werden overtredingen geconstateerd: er werd live muziek gespeeld zonder de verplichte 12-dagen melding. Ook was sprake van geluidsoverlast door openstaande deuren en ramen en muziekboxen op terrassen. Alle overtreders zijn gewezen op het bestuursrechtelijke traject dat gevolgd zal worden.

Bij diverse evenementen die afgelopen weekend in Valkenburg aan de Geul plaatsvonden zijn controles uitgevoerd, bijvoorbeeld bij het Limburgs Muziek Spektakel in Berg en Terblijt. Daar werden geen overtredingen geconstateerd.

Burgemeester Martin Eurlings onderstreept dat iedereen zich aan de spelregels moet houden: “In deze tijd bruist onze gemeente van de activiteiten en evenementen. Prachtig voor onze gasten en eigen inwoners. Maar we willen de overlast zo veel mogelijk beperken en veiligheid heeft bij ons hoge prioriteit. Juist daarom is het belangrijk om de afspraken die we samen gemaakt hebben na te komen. Ondernemers kunnen de regels niet zo maar aan hun laars lappen.”