Heuvelland-gemeenten voeren programma Home-Start uit

Home-Start is er voor ouders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de opvoeding van hun opgroeiende kinderen (0 – 17 jaar).

Vanaf 28 weken zwangerschap kunnen ouders zich aanmelden voor advies. In Nederland hebben al 40.000 ouders van de vrijwilligers van Home-Start ondersteuning gekregen bij de opvoeding van hun opgroeiende kinderen. Het aantal gezinnen dat een beroep doet op de preventieve ondersteuning door Home-Start is de afgelopen tien jaar flink gestegen. De vraag naar getrainde vrijwilligers die zelf ervaring hebben met opvoeden groeit daarin mee. De Heuvelland-gemeenten Vaals, Valkenburg a/d Geul, Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem gaan het Home-Start programma nu ook uitvoeren.

Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, biedt ouders een luisterend oor, een steuntje in de rug, vertrouwen en tips over praktische zaken voor het gezin. Home-Start wil hiermee voorkomen dat alledaagse opvoedvragen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. In de afgelopen 25 jaar heeft Home-Start in Nederland naast de 40.000 ouders, meer dan 85.000 kinderen ondersteund. Het wetenschappelijke onderbouwde Home-Start programma vormt een belangrijke schakel in de participatiesamenleving, omdat ouders hun gezin tijdig weer op de rit krijgen en de alledaagse opvoedvraag weer aan kunnen.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over het Home Start programma of vrijwilligerswerk kunt u contact opnemen met de coördinatoren Home-Start Heuvelland: Tamara Luiken  telefoonnummer 06-21702427 e-mail tamara.luiken@trajekt.nl of Heleen Langeveld telefoonnummer 06-15004839 e-mail heleen.langeveld@trajekt.nl.

Website: https://www.home-start.nl/heuvelland/home

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.