Heb jij Hart voor Valkenburg aan de Geul?

Meld je aan voor het nieuwe reanimatie-netwerk in onze gemeente!

Wanneer een hartstilstand optreedt is snel starten met reanimeren en het gebruik van een defibrillator (AED) van levensbelang. Hiervoor zijn veel vrijwilligers nodig die zich aanmelden om bij een hartstilstand in de omgeving direct hulp te kunnen bieden. Tevens dienen voldoende AED’s beschikbaar te zijn. Momenteel zijn in de gemeente Valkenburg aan de Geul te weinig vrijwilligers aangemeld en zijn te weinig AED’s beschikbaar. Dat mogen we niet accepteren! Vandaar dat recent de stichting “Hart voor Valkenburg aan de Geul” is opgericht. Een stichting die het doel heeft om samen met de gemeente Valkenburg aan de Geul een gemeente-dekkend reanimatienetwerk te ontwikkelen en te onderhouden.

Op dinsdag 17 december wordt in de Polfermolen een informatieavond georganiseerd die als doel heeft geïnteresseerden te informeren over het reanimatienetwerk en alle aspecten die daarbij komen kijken. 
Iedereen is van harte welkom!

Programma:

19.00 uur  Ontvangst belangstellenden.
19.30 uur  Welkom door Wethouder B. Dauven / leden Stichting Hart voor Valkenburg.
19.50 uur  Prof. Dr. T. Gorgels, cardioloog van het AZM en hoofdonderzoeker van ‘Hart voor Limburg’ vertelt over het belang van het reanimatiewerk door vrijwilligers.
20.10 uur   Marcel Kessels & Jock Hoofs  van Hartveilig lichten toe hoe het reanimatiewerk in de praktijk functioneert. Demonstratie reanimatie door vrijwilligers en ambulance-team GGD Zuid Limburg.
20.30 uur  Pauze.
20.50 uur  Vrijwilligers vertellen hun ervaringen opgedaan tijdens een oproep.
21.00 uur   Valkenburgers die een circulatiestilstand hebben gehad delen hun verhaal.
21.15 uur Plannen stichting.
21.30 uur Vanaf dit tijdstip is er ruimte voor het stellen van vragen en kan men onder deskundige begeleiding de reanimatietechniek oefenen op aanwezige poppen en AED ‘s. Ook kunt u zich ter plekke aanmelden bij ‘HartslagNu’.

Voor meer informatie over de informatie-bijeenkomst of de Stichting “Hart voor Valkenburg” kunt u zich wenden tot Luc Eurlings, tel. 06-39753406, e-mail hartvoorvalkenburg@yahoo.com

Kijk ook op facebook of volg de ontwikkelingen via Twitter @HartValkenburg
 

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.