Grote belangstelling voor Limburgse Burgertop

Aanmeldtermijn nog steeds geopend

Meepraten en meedenken over de toekomst van Limburg. Aanbevelingen en concrete oplossingen aandragen waar de Provincie Limburg en uiteindelijk ook alle gemeenten hun voordeel mee kunnen doen. Het spreekt veel Limburgers aan, zo blijkt uit het aantal aanmeldingen voor de eerste Limburgse Burgertop die op maandag 26 november wordt gehouden. Op dit moment hebben zich ruim 500 kandidaat-deelnemers aangemeld.

In totaal kunnen zeshonderd Limburgers, verdeeld over drie sessies, deelnemen. Per locatie - de voetbalstadions van Roda JC Kerkrade, VVV Venlo en Fortuna Sittard - is er plek voor maximaal tweehonderd mensen. Hoewel er inmiddels bijna meer kandidaat-deelnemers zijn dan het aantal beschikbare plekken, is de aanmeldtermijn nog steeds geopend.

Afspiegeling van Limburg

“Per sessie hebben we namelijk meer dan tweehonderd inschrijvingen nodig om te komen tot een goede afspiegeling van de Limburgse samenleving”, verklaart Bart Pastoor van het organisatiecomité. We willen graag dat iedereen zijn stem laat horen, waarbij het van belang is dat mensen uit alle lagen van de bevolking meedenken met het provinciaal beleid. Als we zorgen voor de juiste samenstelling van de groep, hebben we de grootste kans om tijdens de Burgertop maximaal resultaat te halen.”

Maatschappelijk betrokken

Dat het zo snel gaat met het aantal aanmeldingen, zegt volgens Pastoor veel over de maatschappelijke betrokkenheid van de inwoners. “Het is natuurlijk heel mooi dat er zo’n sterk signaal wordt afgegeven. Uit de online raadpleging die we hebben gehouden onder een breed TIP-burgerpanel blijkt bijvoorbeeld dat Limburgers graag ‘het trots zijn op Limburg’ meer willen uitdragen. Ook internationale samenwerking, veiligheid en toerisme zijn thema’s die erg leven. Op basis van de uitkomsten van deze digitale enquête worden de onderwerpen vastgesteld die bij de Burgertop aan de orde komen.”

Op de locaties nemen Vivian Lataster, Simone van Trier en Sander Kleikers de presentatie voor hun rekening, waarbij de deelgesprekken in goede banen worden geleid door moderatoren.

Via https://enquete.toponderzoek.com/Valkenburgaandegeul kom je bij de vragenlijst en kunnen geïnteresseerden zich nog steeds aanmelden, meedenken en meepraten. De Burgertop Limburg 2018 is een initiatief van de Provinciale Staten van Limburg.