Gratis compost op Landelijke Compostdag

Zaterdag 30 maart af te halen bij gemeentelager.

Op zaterdag 30 maart is het Landelijke Compostdag. De gemeente Valkenburg aan de Geul wil haar inwoners bedanken voor het scheiden van gft- en groenafval. Een bedankje in de vorm van gratis compost.

Gratis compost

Inwoners van Valkenburg aan de Geul zijn zaterdag 30 maart van 9 uur tot 14 uur welkom op het gemeentelager (bedrijventerrein De Valkenberg 9) voor gratis compost. Op vertoon van de afvalpas van de gemeente Valkenburg aan de Geul kan maximaal de inhoud van 1 aanhanger compost gratis worden meegenomen. Neem zelf een schep, zakken, emmers, bakken of een aanhanger mee om de compost op te scheppen en te vervoeren.

GFT

Groente, fruit en tuinafval (GFT) en groenafval (zoals snoeihout, takken, gras) wordt door composteerbedrijven weer omgezet in compost. Met deze verwerking verlagen we de kooldioxide (CO2) uitstoot. Wat bijdraagt aan de strijd tegen de klimaatverandering. Daarnaast is gescheiden inzamelen en composteren goedkoper en is compost een uitstekende bodemverbeteraar.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.