Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Valkenburg aan de Geul >

Informatie voor ondernemers: Lokale maatregelen voor tegemoetkoming ondernemers

Landelijk noodpakket voor ondernemers / Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers​

De krachten gebundeld voor een veilig en leefbaar Heuvelland

De gemeenten vertaalden gezamenlijke speerpunten in een integraal veiligheidsplan.

De vijf Heuvellandgemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen, Vaals en Valkenburg aan de Geul gaan samenwerken op het gebied van veiligheid. De gemeenten vertaalden gezamenlijke speerpunten in een integraal veiligheidsplan (IVP) voor het Heuvelland. Een unieke samenwerking in Nederland.

Drie thema’s centraal

Het IVP beschrijft de koers van de Heuvellandgemeenten op het beleidsterrein veiligheid in de periode 2020-2023. Het motto van dit beleid luidt: ‘De krachten gebundeld voor een veilig en leefbaar Heuvelland’. In het IVP hebben drie strategische veiligheidsthema’s de hoogste prioriteit: (1) zorg en veiligheid, (2) toerisme, recreatie en evenementen en (3) ondermijnende criminaliteit. Daarnaast zoeken de Heuvellandgemeenten samenwerking op vijf andere thema’s: (1) veilige en leefbare kernen, (2) jeugd en veiligheid, (3) woninginbraak en andere vermogenscriminaliteit, (4) drugsoverlast en (5) veiligheid rond uitgaan. In de aanpak van deze veiligheidsthema’s ligt de nadruk op integraal en informatiegestuurd werken met het accent op preventie.

Meer slagkracht

Alle thema’s zijn gemeentegrensoverschrijdend. Hierin kunnen de vijf gemeenten elkaar versterken door samen te werken. De veiligheidsopgaven in het Heuvelland worden immers complexer en hebben veel overeenkomsten. Met een overkoepelende basisvisie en aansluiting op lokaal niveau kunnen de veiligheidsdiensten resultaatgerichter, efficiënter en met meer slagkracht handelen. In de zomer vertalen de gemeenten de strategische kaders uit het IVP naar een concrete invulling. Naar verwachting is deze invulling eind september 2020 bekend. 

Openingstijden en afspraak maken

In verband met maatregelen rondom het coronavirus kunnen er geen afspraken meer worden gemaakt via de website. Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of spoed betreft, neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 14043.​

Daarnaast vervalt de avondopenstelling.

Meer informatie over de aanpassingen in de dienstverlening >

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.