Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Valkenburg aan de Geul >

Informatie voor ondernemers: Lokale maatregelen voor tegemoetkoming ondernemers

Landelijk noodpakket voor ondernemers / Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers​

Coronavirus: persoonlijke boodschap van burgemeester Jan Schrijen

"Krachten bundelen in Valkenburg aan de Geul."

Beste inwoners van Valkenburg aan de Geul,

Toespraak

Zondagavond heeft het kabinet ingrijpende besluiten genomen. Alle scholen en kinderopvang dicht,
horecabedrijven sluiten, afstand houden van elkaar,
elkaar niet opzoeken, blijf bij elkaar uit de buurt,
zoveel mogelijk thuis werken.....
Het is ongekend, dit hebben wij nog nooit meegemaakt. Al die maatregelen hebben tot doel om de verspreiding van het corona virus te vertragen. Het is belangrijk dat ons dat lukt.
Dat de piek van zieke mensen kan worden afgevlakt. Zijn er te veel mensen tegelijkertijd ziek dan bestaat het risico dat de ziekenhuizen niet voldoende capaciteit hebben om aan iedereen goede zorg te verlenen.

Gisterenavond heeft premier Rutte dat uitgelegd. Hij heeft een beroep gedaan op iedereen om zijn of haar steentje bij te dragen.
Wij zijn dus allemaal aan zet…..
Ik heb zelf al gemerkt hoe inwoners, ondernemers en verenigingen ermee bezig zijn.
Bijeenkomsten en vergaderingen worden uitgesteld, afspraken afgezegd.
We kijken of wij telefonisch kunnen overleggen in plaats van bij elkaar te komen.

Door voorzichtig en terughoudend om te gaan met oudere mensen en mensen met een zwakke gezondheid, voorkomen we  dat zij besmet worden en ziek worden.
We moeten dit doen om ze te beschermen.
We moeten dit doen om te voorkomen dat artsen, verpleegkundigen, en  dienstverleners overbelast raken.
Doel is om de continuïteit van de gezondheidszorg te kunnen waarborgen.
Wij moeten vertrouwen hebben in de  experts

Het houdt iedereen bezig.
Wij maken ons zorgen, wij hebben vragen: raken we zelf besmet ? En hoe zal dat zijn uitwerking hebben?

Beste mensen,

ik ben onder de indruk hoe wij nu  veerkracht tonen, samenspannen,
met zijn allen dezelfde kant op roeien.
De krachten bundelen….. in Nederland en in Valkenburg aan de Geul.
Het is geen tijd voor politieke profilering of gewin, het gaat om samen sterk en eensgezindheid

Ook als regio Zuid-Limburg bundelen we onze krachten.
De burgemeesters  doen dat in de Veiligheidsregio Zuid-Limburg
De voorzitter, de burgemeester van Maastricht, heeft vandaag voor heel Zuid-Limburg een noodverordening afgekondigd.
Op basis hiervan kunnen politie en handhavers makkelijker optreden bij overtreding van de noodmaatregelen.

Veiligheid en gezondheid gaan boven alles !
Maar de gevolgen zijn voor velen van ons ingrijpend. Het leidt tot angst en onzekerheid.
Ik voel mee met alle mensen, die ziek zijn of ziek worden van het virus…..

Maar ook  bedrijven en instellingen, die geraakt worden door het virus en de gevolgen daarvan.
Ik ga ervan uit dat wij kunnen rekenen op premier Rutte
Op wat hij in zijn TV toespraak zei:
“Voor heel veel bedrijven, groot en klein, is dit een extreem moeilijke periode.
Heel veel ondernemers staan ineens met hun rug tegen de muur. Mijn boodschap aan de ondernemers van Nederland en hun werknemers is deze: het kabinet zal doen wat nodig is om u te steunen.
We zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat bedrijven niet omvallen door wat er nu gebeurt en dat mensen hun baan niet verliezen.
Het zal hoe dan ook een moeilijke tijd worden, maar we laten u niet in de steek.”

Ik spreek mijn oprechte dank en bewondering uit voor alle mensen in de zorg,
maar ook in alle andere sectoren die dóór blijven werken om ervoor  te zorgen dat de samenleving kan blijven draaien.

Ook wil ik alle mensen bedanken om mij heen, die zelf  verantwoordelijkheid nemen
en op allerlei manieren alert zijn en meedoen om de verspreiding van het virus  te vertragen.
Samen kunnen wij dat en kunnen we de piek in de zorgvraag spreiden

Let alstublieft goed op elkaar en houd vooral oog voor ouderen en kwetsbaren.
Kent u iemand in de straat of buurt die alleen thuis zit, of een ouder echtpaar dat zich van de buitenwereld heeft afgesloten om maar niet besmet te raken?
Bel die persoon eens op. Laat wat van je horen.
Laat zien dat wij op elkaar letten, om elkaar geven.

Ik zou dat fijn vinden.
Dan wordt het woord samenleving in Valkenburg aan de Geul een echt werkwoord !

In verband met maatregelen rondom het coronavirus kunnen er geen afspraken meer worden gemaakt via de website. Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of spoed betreft, neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 14043.​

Daarnaast vervalt de avondopenstelling op woensdag tot en met 6 april. Het Klant Contact Centrum is dan geopend tot 17.00 uur.

Meer informatie over de aanpassingen in de dienstverlening >