Afvalinzameling gaat in 2016 veranderen. (4)

Inzameling Plastic- Metalen verpakkingen en Drankenkartons (PMD) afval voor het eerst op zaterdag 2 januari in de hele gemeente Valkenburg aan de Geul

Enkele weken geleden hebben we aandacht geschonken aan wat er wel en niet in de Hero zak mag worden aangeboden.  Dat is niet nieuw maar wel goed om weer eens onder de aandacht te brengen.

    

Wat ook nieuw is, is de inzamelfrequentie van PMD. Vanaf 1 januari worden in de hele gemeente de Hero zakken op de vrijdag in de even weken opgehaald. De eerste keer dat we dat gaan doen is meteen een bijzondere dag: Zaterdag 2 januari (week 0) beginnen we met het twee wekelijks ophalen van PMD. Dat staat ook op de afvalkalender die in week 51 in u brievenbus valt. Noteer toch maar alvast zaterdag 2 januari 2016 als PMD inzameldag.

Kerstbomen samen met GFT afval

Met ingang van 2016 wordt er geen separate inzameldag voor kerstbomen meer gehouden. Uw kerstboom, zonder versieringen, verlichting, (houten) voet en zonder kluit, wordt tijdens de eerste twee GFT rondes ingezameld. GFT wordt vanaf 2016 op dinsdag of donderdag ingezameld. Voor de juiste inzamel dag kijkt u op uw afvalkalender. Voor de dinsdag aanbieders geldt dat de kerstboom op 5 of 12 januari wordt meegenomen, voor de donderdag aanbieders zijn dat 7 of 14 januari.

In Schin op Geul, Oud Valkenburg Walem en Schoonbron  zamelt Club ’77 op 9 januari 2016 kerstbomen in.

In week 51 vallen de op adres gestelde afvalwijzer en afvalkalender 2016 in uw brievenbus.  De afvalwijzer en kalender geven u gedetailleerde informatie over de afvalinzameling. Bewaar deze informatie goed.

Houdt de diverse media goed in gaten want we zullen de komende weken regelmatig informatie over de afvalinzameling geven.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.