Actie van vrijwillige zwerfafval-opruimers in Valkenburg aan de Geul

De gemeente Valkenburg aan Geul heeft een aantal zeer actieve bewoners die vrijwillig zwerfafval ruimen in het buitengebied.

AfvalIedereen die buiten om zich heen kijkt, herkent het: een weggegooide sigarettenpeuk, een leeg blikje, de resten van een fastfood maaltijd. Maar vrijwel niemand realiseert zich wat de gevolgen zijn. Een leeg blikje blijft jaren liggen wegroesten, een plastic zakje verdwijnt nooit vanzelf, een banenschil heeft een afbreektijd van 3 jaar! Het is niet alleen maar een rotgezicht, het schaadt onze leefomgeving en uiteindelijk onszelf. Terwijl het zo makkelijk anders kan: opgeruimd staat netjes!

Valkenburg ligt in een schitterende omgeving waar we met zijn allen van kunnen genieten en waar we zorg voor moeten dragen.

De gemeente Valkenburg aan Geul heeft een aantal zeer actieve bewoners die vrijwillig zwerfafval ruimen in het buitengebied. Deze week meldde een van die bewoners:

“Deze week heb ik de Rijksweg N590 vanaf Berg tot aan de eerste bebouwing in Maastricht schoongemaakt”.

De gemeente is erg blij en enthousiast over deze mensen en hun betrokkenheid met het behoud van onze mooie omliggende natuur. Komende periode zult om op onze pagina interviews lezen met deze vrijwilligers.

Vindt u het ook belangrijk dat onze mooie omgeving mooi en schoon blijft? Vindt u het leuk om mee te helpen, dan kunt u zich aanmelden bij b.kolle@valkenburg.nl

U kunt dan materialen lenen van de gemeente zoals zakken, handschoenen en afvalgrijpers.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.