Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Valkenburg aan de Geul >

Informatie voor ondernemers: Lokale maatregelen voor tegemoetkoming ondernemers

Landelijk noodpakket voor ondernemers / Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers​

155 Help-een-bedrijf

Hulploket voor ondernemers.

Stichting 155- Help een bedrijf is het kosteloos nationaal hulploket voor ondernemers van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). Jaarlijks ondersteunt het loket via de website www.155.nl duizenden ondernemers.

Met de komst van het coronavirus in Nederland en de daaropvolgende intelligente lockdown werd de economie en bedrijfsleven hard geraakt. Veel ondernemers hebben het financieel moeilijk door de maatregelen die genomen zijn vanwege het coronavirus. Na de lockdown reageerde het kabinet snel met een uitgebreid steunpakket voor ondernemers. Dit steunpakket bestaat uit diverse regelingen die in het leven geroepen zijn om deze getroffen ondernemers financieel te ondersteunen.

Stichting 155 heeft sinds 12 maart 6.376 ondernemers binnen de provincie Limburg geholpen met diverse online hulpmiddelen, dit is 15% van het totaal aantal ondernemers binnen de provincie. Door het beantwoorden van diverse vragen weet de ondernemer direct welke specifieke regelingen er voor hem of haar beschikbaar zijn gedurende deze corona-crisis. Daarnaast krijgt de ondernemer de route naar het juiste loket, zodat er direct een aanvraag kan worden gestart.

Onlangs is ook de coronawijzer live gegaan. Dit hulpmiddel brengt binnen drie minuten in kaart welke aanvullende mogelijkheden en hulpmiddelen er voor een ondernemer zijn.

Iedere ondernemer waarmee het zakelijk (tijdelijk) minder goed gaat en die objectief advies nodig heeft, kan zich melden. Indien gewenst kan dit ook anoniem. “De meeste situaties zijn niet uitzichtloos, ofschoon dat op het eerste gezicht soms wel zo lijkt”, geeft bedrijfsadviseur Manon Berger van IMK aan. “Wij zien snel hoe het bedrijf ervoor staat en helpen de ondernemer om de zaak weer op de rails te krijgen. Soms liggen de antwoorden op deze hulpvragen dichterbij dan verwacht, maar de oplossing is altijd maatwerk.”

Kijk voor meer informatie op www.155.nl

In verband met maatregelen rondom het coronavirus kunnen er geen afspraken meer worden gemaakt via de website. Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of spoed betreft, neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 14043.​

Daarnaast vervalt de avondopenstelling.

Meer informatie over de aanpassingen in de dienstverlening >